Appel-Kaneelscones
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Baktijd: 12 minuten
Voor 12 stuks
Ingredienten
2 koppen zelfrijzend bakmeel, gezeefd - 30 g boter, kleingesneden - 1/3 kop basterdsuiker - 1 groene appel, geschild en geraspt - 1 tl kaneel
1 ei, losgeklopt - 80 ml melk - 1 el extra basterdsuiker - 1/4 tl extra kaneel
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe het meel in een kom en kneed de boter er met de vingertoppen door.
2 Roer suiker, appel en kaneel erdoor. Roer de melk door het ei. Maak en kuiltje in het midden van het meelmengsel. Giet de vloeistof hierin, maar bewaar 1 tl
3 Roer alles door elkaar en leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Kneed het kort en druk of rot het uit tot een dikte van Ca. 2 cm.
4 Steek met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit het deeg en leg ze op een ingevette bakptaat. Bestrijk ze met de rest van het eiermengsel en bestrooi ze met de extra suiker en kaneel.
5 Bak ze 10-12 min. en laat ze afkoelen op een taartrek. Serveer ze met boter.