eenvoudige recepten

scones

Interessante links

koffie

cakevorm

eieren

Basisrecept voor scones

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 12 minuten
Voor 12 stuks

Ingredienten

2 koppen zelfrijzend bakmeel - snuifje zout, naar keuze (zie verder) - 30 g boter, kleingesneden - 1,25 dl melk - 1,25 dl water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef het med en eventueel het zout in een grote kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor.
  2. Vermeng melk en water, maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de vloeistof hierin; bewaar Ca. I ti voor het bestrijken. Kneed alles snel tot een zacht deeg.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed het kort en druk of rot het uit tot een dikte van Ca. 2 cm.
  4. Steek er met een bebloemd uitsteek- vormpje rondjes uit of snijd het met een mes in 8 punten. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de scones tot ze hot klinken als u er op klopt (10-12 mm.) Laat ze afkoelen op een taartrek en serveer ze met jam en slagroom.
Let op: zout is niet noodzakelijk, maar versterkt we! de smaak van de scones.

marmercake

chocoladetaart

marmercake